Koreanska grönsaker |
Sallad (17) |
4-6 portioner • 1 röd paprika • 1 gul paprika • 1 morot • ½ gurka • 400 g spetskål eller vitkål • ½ dl salt Dressing: • 2 vitlöksklyftor finhackade • 1 msk ingefära riven, färsk • ½ msk chilipeppar mald • 1 msk habanero hot sauce • 2 msk socker • ½ dl äppelcidervinäger • ½ dl vatten |
|
Skölj, kärna ut och strimla paprikorna. Skala och skiva morot och gurka. Strimla kålen. Blanda grönsakerna med saltet. Pressa ihop och täck skålen. Låt stå i kylskåp minst 4 tim. Skölj grönsakerna i kallt vatten flera gånger tills allt salt är borta. Torka noga. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över grönsakerna. Blanda noga och låt stå ett par timmar. |
|
Gott till grönsaksrätter och till kokt ris och pasta. | |
|