Slambys vegetariska receptsamling

Koreanska grönsaker

Sallad (17)
4-6 portioner
• 1 röd paprika
• 1 gul paprika
• 1 morot
• ½ gurka
• 400 g spetskål eller vitkål
• ½ dl salt
Dressing:
• 2 vitlöksklyftor finhackade
• 1 msk ingefära riven, färsk
• ½ msk chilipeppar mald
• 1 msk habanero hot sauce
• 2 msk socker
• ½ dl äppelcidervinäger
• ½ dl vatten
Skölj, kärna ut och strimla paprikorna. Skala och skiva morot och gurka. Strimla kålen. Blanda grönsakerna med saltet. Pressa ihop och täck skålen. Låt stå i kylskåp minst 4 tim.
Skölj grönsakerna i kallt vatten flera gånger tills allt salt är borta. Torka noga. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över grönsakerna. Blanda noga och låt stå ett par timmar.
Gott till grönsaksrätter och till kokt ris och pasta.