Slambys vegetariska receptsamling

Gammal glögg

Dryck (166)
Grupp 1
• ½ liter renat
• ½ hg kärnfria russin
• ½ hg skållad, grovhackad mandel
• 4 skalade kardemummor
• 2 st nejlikor
• 1 torkad pomerans skal eller apelsin
• 1 liten bit ingefära
Grupp 2
ca: 1 hg toppsocker eller bitsocker
1. Häll samtliga ingredienser i grupp 1, i en tjockbottnad gryta.
2. Låt "dra" i ca 15 20 minuter.
3. Värm därefter sprit & kryddor så att den blir antändbar.
4. Tänd på glöggen (obs! Hög låga !!)
5. Ös den brinnande över sockret, och släck genom att lägga på locket när sockret smält.
6. Skulle den inte vara tillräckligt söt, tänd på nytt och smält ner mer socker.
7. Servera glöggen skållhet med russin och mandlar.
Låt väl smaka !
Ursprung: Lars Sandström