Knaprig sallad |
Sallad (16) |
Ännu en fräsch sallad med mycket smak. Denna gång med lättkokt kålrot som bas och ädelost som smaksättning. | |
• ¾ kålrot • rucolasallad • 2 gröna päron • 2 avokado • 50 g valnötter Dressing: • 75 g grönmögelost • 1 dl mild yoghurt • 2-3 msk hett vatten • svartpeppar |
|
1. Börja med dressingen: Mosa eller mixa ihop ädelosten med mild yoghurt. Späd med hett vatten så konsistensen blir lite rinnande. Smaka av med svartpeppar. 2. Skala kålroten och skär den i tunna strimlor. Koka upp dem i vatten som precis täcker. Låt bara koka någon minut. Strimlorna måste ha kvar mycket spänst. Häll av vattnet. 3. Bred ut sköljda rucolablad på ett fat. Lägg på kålrotstrimlor samt tunna skivor av päron. 4. Dela avokadorna, skala och skiva fruktköttet. Fördela det ovanpå päronskivorna. 5. Droppa över dressingen och strö över rostade valnötskärnor. |
|
|