Plommonsås med senap och chili |
Sås (155) |
• 2 kg plommon • 500 g lök, hackad • 3 dl risvinäger • 1 tsk salt • 1 tsk riven ingefära • 1 tsk senapsfrö • 1 röd chili, finhackad • 3½ dl brun farin • 1¾ dl russin |
|
Dela plommonen och ta bort kärnorna. Hacka fruktköttet. Lägg plommon, lök, risvinäger, salt, ingefära, senapsfrö och chili i en kastrull. Koka upp under omröring. Låt blandningen sjuda på svag värme i 30 minuter. Rör då och då. Låt blandningen rinna av i ett durkslag klädd med en handduk. Häll såsen i en kastrull och tillsätt farin och russin. Låt såsen sjuda på svag värme i 45 minuter tills den tjocknat. Häll upp såsen på rena och varma burkar och sätt på lock. Förvaras i kylskåp. | |
Hållbar i 4 veckor. | |
|