Slambys vegetariska receptsamling

Plommonsås med senap och chili

Sås (155)
• 2 kg plommon
• 500 g lök, hackad
• 3 dl risvinäger
• 1 tsk salt
• 1 tsk riven ingefära
• 1 tsk senapsfrö
• 1 röd chili, finhackad
• 3½ dl brun farin
• 1¾ dl russin
Dela plommonen och ta bort kärnorna. Hacka fruktköttet. Lägg plommon, lök, risvinäger, salt, ingefära, senapsfrö och chili i en kastrull. Koka upp under omröring. Låt blandningen sjuda på svag värme i 30 minuter. Rör då och då. Låt blandningen rinna av i ett durkslag klädd med en handduk. Häll såsen i en kastrull och tillsätt farin och russin. Låt såsen sjuda på svag värme i 45 minuter tills den tjocknat. Häll upp såsen på rena och varma burkar och sätt på lock. Förvaras i kylskåp.
Hållbar i 4 veckor.