Äppelchutney |
Tillbehör (145) |
• 5 dl äpplen (cirka 3 medelstora), skalade och skurna i små bitar • l msk ghi eller vegetabilisk olja • 1 tsk färskriven ingefära • 4 hela nejlikor • 2 kanelstänger • 1 tsk anis • 1-3 färska chili halverade på längd • 1 krm gurkmeja • 1½ dl russin • 1½ dl fruktsocker • 1 msk färskpressad citron |
|
1. Värm ghin i en kastrull och häll i chili, anis, kanelstänger och nejlikor. Tillsätt äpplena när anisen mörknat något. 2. Låt koka under lock i cirka 5 minuter eller tills äpplena mjuknat. Tillsätt några matskedar vatten vid behov. Ta bort chilin. 3. När äpplena mjuknat, ta av locket och tillsätt socker, gurkmeja, russin och ingefära. Koka i 10-15 minuter på medelvärme eller tills äpplena tjocknat till marmeladkonsistens. Ta bort kanelstängerna och tillsätt citronjuicen. |
|
Variation: Detta grundrecept kan användas till chutney på de flesta frukter. | |
Ursprung: Vegetarisk kokbok - Govindas bästa |