Slambys vegetariska receptsamling

Saffranscouscous

Tillbehör (143)
För 6 8 personer
• 5 dl vatten
• 1 paket saffran, ½ g
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 500 g couscous
• 1 msk olivolja
• 1 msk smör
• 4 vitlöksklyftor
• 1 röd paprika
• 1 gul lök
• 1 röd lök
• 1 liten zucchini
• 1 fänkål
• 1 morot
• 1 tsk timjan
• 1 tsk sambal oelek
• 1 dl svarta oliver
1. Koka upp vattnet. Ta det från plattan och tillsätt saffran, buljongtärning, couscous och olivolja.
2. Låt couscousen stå och svälla i 3-4 minuter. Tillsätt smöret och rör det fluffigt.
3. Grovhacka vitlöksklyftorna, stek tills de fått lite färg och lägg åt sidan.
4. Skär grönsakerna i bitar och fräs i en panna tillsammans med sambal och timjan tills de är mjuka. Rör ner dem i couscousröran och tillsätt vitlökshacket och oliverna.