Saffranscouscous |
Tillbehör (143) |
För 6 8 personer • 5 dl vatten • 1 paket saffran, ½ g • 1 grönsaksbuljongtärning • 500 g couscous • 1 msk olivolja • 1 msk smör • 4 vitlöksklyftor • 1 röd paprika • 1 gul lök • 1 röd lök • 1 liten zucchini • 1 fänkål • 1 morot • 1 tsk timjan • 1 tsk sambal oelek • 1 dl svarta oliver |
|
1. Koka upp vattnet. Ta det från plattan och tillsätt saffran, buljongtärning, couscous och olivolja. 2. Låt couscousen stå och svälla i 3-4 minuter. Tillsätt smöret och rör det fluffigt. 3. Grovhacka vitlöksklyftorna, stek tills de fått lite färg och lägg åt sidan. 4. Skär grönsakerna i bitar och fräs i en panna tillsammans med sambal och timjan tills de är mjuka. Rör ner dem i couscousröran och tillsätt vitlökshacket och oliverna. |
|
|