Slambys vegetariska receptsamling

Rostade kryddiga kikärter

Tillbehör (138)
Gillar du kikärter kommer här ett perfekt tilltugg. Vi kryddade med paprikapulver, men du kan välja din egen favoritkrydda.
För 6 personer
• 2 burkar kikärter á 400 g
• 4 vitlöksklyftor
• ½ dl olivolja
• 2 tsk paprikapulver
• 1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt.
5. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter, skaka då och då.
6. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver.
Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.