Rostade kryddiga kikärter |
Tillbehör (138) |
Gillar du kikärter kommer här ett perfekt tilltugg. Vi kryddade med paprikapulver, men du kan välja din egen favoritkrydda. | |
För 6 personer • 2 burkar kikärter á 400 g • 4 vitlöksklyftor • ½ dl olivolja • 2 tsk paprikapulver • 1 tsk salt |
|
1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av. 3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan. 4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. 5. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter, skaka då och då. 6. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver. |
|
Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp. | |
|