Slambys vegetariska receptsamling

Rosmarinpotatis med oliver

Tillbehör (136)
För 4 personer
• 10-12 potatisar, Asterix eller annan fast sort
• 1 stor gul lök
• ½ dl olivolja
• 2-3 dl torrt vitt vin
• 1 grönsaksbuljongtärning
• salt, svartpeppar
• ca 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
• 1 dl svarta oliver
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala potatis och lök och skär allt i klyftor. Blanda i en ugnssäker form och häll på olivoljan.
3. Värm vinet och smula ner buljongtärningen. Häll det över potatisen och krydda med salt, peppar och rosmarin.
4. Stek mitt i ugnen ca 1 timme, eller tills potatisen känns lagom mjuk. Vänd runt i formen någon gång under stekningen. Blanda ner oliverna när potatisen tas ur ugnen.