Slambys vegetariska receptsamling

Marinerad paprika 2

Smårätter (125)
4 portioner
• 3 paprikor; röd, grön, gul
• 3 msk olivolja
• 1 msk vinäger
• salt
• malen svartpeppar
• frisésallad
• ½ knippe gräslök
• ½ dl valnötter
Sätt ugnen på 275°. Halvera, kärna ur och skölj paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet upp. Grilla dem i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet börjar bli svart. Spola paprikorna i kallt vatten och dra bort det yttre skalet. Skär paprikorna i bitar på längden och lägg dem på ett fat. Vispa ihop olivolja, vinäger, salt och peppar. Häll marinaden över paprikorna och marinera ca l timme. Servera rätten som en liten förrätt eller till buffén med sallad, gräslök och grovhackade valnötter.
Rosta pinjenötterna till peston eller ta valnötter istället som ett alternativ till vanlig pesto.
Förväll persiljan snabbt och kyl direkt vatten När du sedan mixar persiljan med oljan får du en grönare hållbarare färg på persiljeoljan.