Mandelmos med pepparrot |
Tillbehör (124) |
Ren och skär vardagslycka! Mandelpotatisen ger en särskild smak, men även andra sorter kan användas. | |
För 4 personer • ca 750 g mandelpotatis eller annan mjölig sort • ca 2½ dl mellangrädde, eller mjölk + grädde • salt och peppar • 1 msk smör • pepparrot efter smak |
|
1. Skala potatisen och koka den klar på låg värme i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen. 2. Pressa eller mosa potatisen i kastrullen. Ställ den på svag värme och tillsätt grädde lite i sänder under omrörning tills moset känns lagom fast. Krydda med salt och peppar och runda av med en smörklick. 3. Ta moset av värmen och smaka av med pepparrot efter smak - nyriven eller från tub. Tips! Färsk nyriven pepparrot har mycket smak, men den är lättflyktig. Skala och riv roten strax innan den ska användas. |
|
|