Kokosris |
Tillbehör (122) |
• 2 dl ris • 2 msk smör • 1 kanelstång • 3 hela nejlikor • 1 krm nymalen kardemumma • ½ dl kokosflingor • 3 msk russin • 3½-4 dl vatten • ¾ tsk havssalt eller efter smak • 1 msk råsocker |
|
1. Skölj riset enligt beskrivningen på Tillbehör, ris. 2. Koka upp vatten, salt och socker i en kastrull. 3. Smält smöret i en annan kastrull. Stek kryddorna i några sekunder. Tillsätt riset och fräs i 2-3 minuter. Blanda ner kokosen och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt därefter russinen och slutligen det kokande vattnet. Stormkoka i någon sekund och låt sedan riset lugnt sjuda under tättslutande lock i 12-15 minuter eller tills det är mjukt, torrt och fluffigt. Ta bort de hela kryddorna. |
|
Ursprung: Vegetarisk kokbok - Govindas bästa |