Slambys vegetariska receptsamling

Kokosris

Tillbehör (122)
• 2 dl ris
• 2 msk smör
• 1 kanelstång
• 3 hela nejlikor
• 1 krm nymalen kardemumma
• ½ dl kokosflingor
• 3 msk russin
• 3½-4 dl vatten
• ¾ tsk havssalt eller efter smak
• 1 msk råsocker
1. Skölj riset enligt beskrivningen på Tillbehör, ris.
2. Koka upp vatten, salt och socker i en kastrull.
3. Smält smöret i en annan kastrull. Stek kryddorna i några sekunder. Tillsätt riset och fräs i 2-3 minuter. Blanda ner kokosen och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt därefter russinen och slutligen det kokande vattnet. Stormkoka i någon sekund och låt sedan riset lugnt sjuda under tättslutande lock i 12-15 minuter eller tills det är mjukt, torrt och fluffigt. Ta bort de hela kryddorna.
Ursprung: Vegetarisk kokbok - Govindas bästa