Slambys vegetariska receptsamling

Doftande pilaffris med saffran

Tillbehör (114)
Vackert gult ris som smakar lite svagt av kardemumma och saffran. Riset är lika gott varmt som kallt, vilket gör att du kan förbereda pilaffen.
För 6 personer
• 1 gul lök
• 1-2 msk margarin eller smör
• 1 paket saffran (½ g)
• 2½ dl ris (gärna avorioris)
• 5 dl grönsaksbuljong
• 2 vitlöksklyftor
• 3 paprikor, gärna i olika färger
• 1 påse torkade aprikoser (200 g)
• 1½ tsk kardemumma
1. Skala och finhacka löken.
2. Smält matfettet i en gryta och fräs löken mjuk och blank tillsammans med saffran.
3. Rör ner riset och häll över buljongen.
4. Låt koka under lock i ca 20 minuter.
5. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och aprikoserna.
6. Fräs vitlök och paprika i lite matfett några minuter. Blanda ner detta i riset samt de tärnade aprikoserna.
7. Tillsätt kardemumma och låt allt bli varmt.