Doftande pilaffris med saffran |
Tillbehör (114) |
Vackert gult ris som smakar lite svagt av kardemumma och saffran. Riset är lika gott varmt som kallt, vilket gör att du kan förbereda pilaffen. | |
För 6 personer • 1 gul lök • 1-2 msk margarin eller smör • 1 paket saffran (½ g) • 2½ dl ris (gärna avorioris) • 5 dl grönsaksbuljong • 2 vitlöksklyftor • 3 paprikor, gärna i olika färger • 1 påse torkade aprikoser (200 g) • 1½ tsk kardemumma |
|
1. Skala och finhacka löken. 2. Smält matfettet i en gryta och fräs löken mjuk och blank tillsammans med saffran. 3. Rör ner riset och häll över buljongen. 4. Låt koka under lock i ca 20 minuter. 5. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och aprikoserna. 6. Fräs vitlök och paprika i lite matfett några minuter. Blanda ner detta i riset samt de tärnade aprikoserna. 7. Tillsätt kardemumma och låt allt bli varmt. |
|
|