Bruschetta |
Smårätter (112) |
4 portioner • 4 skivor vitt lantbröd • 3 tomater, 300 g • 1 liten gul lök, 60 g • 1 hackad vitlöksklyfta • 2½ msk olivolja • 15 färska basilikablad • salt och malen svartpeppar • 1 pressad vitlöksklyfta |
![]() |
Sätt ugnen på 225°. Skålla och skala tomaterna. Ta bort inkråmet och hacka dem grovt. Skala och hacka lökarna. Mjukfräs lök och vitlök i olja på medelstark värme. Tillsätt tomathacket och 1åt fräsa ytterligare ett par minuter. Grovhacka basilikan och rör ner den mot slutet. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rosta brödskivorna (passa dem noga) ett par minuter i ugnen. Blanda olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta och stryk på bröden. Fördela tomathacket på bröden. Servera brödet som en liten förrätt. | |
|