Basilika- och fetaknyten |
Smårätter (111) |
15 stycken • 3 dl vetemjöl • 1 dl riven ost • 125 g smör • 2 msk vatten Fyllning: • 1 liten purjolök • 100 g fetaost • 1 kruka basilika • 1 msk kapris • 1-2 krm grovmald svartpeppar Pensling: • Olja • 1-2 msk vallmofrö |
|
Blanda mjöl, ost, matfett och vatten till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 30 min. Skölj ansa och finhacka purjolöken. Skär fetaosten i små tärningar Repa bladen från basilikan och finhacka dem. Blanda ihop purjo, feta, basilika och kapris. Smaksätt med peppar. Kavla ut degen till en rektangel 50x30 cm på mjölad arbetsbänk eller mellan plastfolie. Skär ut 15 rutor i degen. Fördela fyllningen på rutorna. Vik upp kanterna och tryck till i mitten. Lägg knytena på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Strö på vallmofrö. Grädda i 225°C, ca 15 min. Låt svalna på galler Servera knytena som förrätt, drinktilltugg eller på buffébordet. |
|
|