Ugnsstekta grönsaker med fetaost, oliver och tsatsiki |
Huvudrätter (11) |
För 4 personer • 2 zucchini • 2 auberginer • 4 stora tomater • 3 msk hackad, färsk timjan • 300 g fetaost • 1 dl stora, svarta oliver • salt och svartpeppar • 3 msk olivolja Till tsatsikin: • 1 stor gurka • 1½ tsk salt • 1 vitlöksklyfta • 4 dl grekisk yoghurt • 1 msk olivolja • 1 tsk hackad mynta |
|
1. Skär zucchini, auberginer och tomater i knappt centimetertjocka skivor. Hacka timjan och smula ner fetaosten. 2. Pensla en ugnsfast form med olivolja och varva sedan zucchini, aubergine och tomat i snygga rader. Strö över timjan, fetaost och oliver. Salta och peppra lätt. Avsluta med att ringla över olivolja. 3. Grädda av grönsaksfatet i 175 graders ugn i 45 minuter. 4. Skala och strimla eller riv gurkan grovt. Lägg strimlorna i sil eller durkslag och strö över salt. Häng durkslaget över en skål och låt gurkan vätska ur sig under 10 minuter. 5. Riv vitlök och blanda med grekisk yoghurt, olivolja och mynta. Vänd ner gurkan och kyl tsatsikin före servering. |
|
Ursprung: Härryda-Posten onsdagen den 23 maj 2012 |