Wokade gröna grönsaker |
Huvudrätter (109) |
Till den gröna woken har vi hämtat inspiration från det thailändska köket. Tag dina favoriter bland de gröna grönsakerna och låt den gröna färgen djupna med hjälp av några slantar morot. | |
• 500-600 g gröna grönsaker som savojkål, ockra, zucchini • 100-200 g purjo- eller salladslök • 3 vitlöksklyftor • 1 stor morot • 3 msk rapsolja • 1 msk sesamolja sesamfrön sås: • 3-4 msk grönsaksbuljong • 2 tsk farinsocker • 1 msk malen ingefära • 1 krm chilipeppar |
|
1. Börja med att förbereda grönsaker. Strimla kålen, zucchinin och salladslöken. Skala och vitskiva vitlöken. Skala moroten och skär i sneda skivor. 2. Hetta upp oljan i en wok- eller stor stekpanna. Lägg i vitlöken, rör om och tillsätt grönsakerna. Låt dem steka snabbt under omrörning. 3. Rör ihop såsen. Häll över grönsakerna. Låt fräsa ytterligare någon minut. 4. Servera wokrätten varm med överströdda sesamfrön. |
|
|