Slambys vegetariska receptsamling

Ugnsbakade rotfrukter

Huvudrätter (108)
Alla rotfrukter blir läckra av ugnsbakning: svartrot, palsternacka, morot, mandelpotatis, lökar... Här är det morot, jordärtskocka och kålrot en trio som både frestar öga och gom.
För 6 personer
• 4 stora morötter
• 1 liten kålrot
• 10 jordärtskockor
• 1-2 msk smör
• 1-2 msk olivolja
• salt, peppar
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna och kålroten i lillfingertjocka stavar och jordärtskockorna i halvor.
3. Bryn rotsakerna lätt i smör i stekpanna. Lägg över dem i en långpanna och pensla med olivoljan. Blanda, salta och peppra.
4. Ugnsstek rotfrukterna mitt i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara krispiga.