Tomatfylld aubergine |
Huvudrätter (106) |
Ät den med ett gott bröd eller, om du är riktigt hungrig, tillsammans med kokt ris. | |
Till 4 personer: • 2 auberginer, ca 600 g • 1 msk olivolja • 1 tsk havssalt • 1 liten gul lök • 1½ msk olivolja • 8 tomater • 6 vitlöksklyftor • 1 krm cayennepeppar • 2 krm havssalt • 10 basilikablad • 100 g riven lagrad ost, gärna västerbottens |
|
1. Värm ugnen till 200°. Dela auberginen på längden. Skåra fruktköttet utan att skada skalet. Gnid ytan med olja och salta. Placera auberginerna med den skurna sidan ner i ugnssäker form och baka dem i ugnen 15 min. 2. Skala och finhacka löken, fräs i olja tills den mjuknat. Dra pannan åt sidan. 3. Klyv 6 av tomaterna, gröp ut kärnorna, hacka tomaterna och vitlöken. 4. Häll tomat och vitlök i stekpannan. Tillsätt cayennepeppar och salt och koka sakta 10 min till en tjock tomatröra. 5. Gröp ur auberginerna, hacka köttet och koka det med tomaterna ytterligare 5 min. 6. Fyll aubergineskalen med tomatröran. Hacka basilikabladen och strö dem över. Skiva de tomater som är kvar och lägg dem över, strö på osten och gratinera 10-15 min tills osten smält och fått lite färg. |
|
Baka stora potatisskivor och servera dem till auberginerna. | |
|