Slambys vegetariska receptsamling

Svamp- och mozzarellarisotto

Huvudrätter (104)
4 portioner
• 1 gul lök
• 2 msk margarin eller smör
• 3 dl avorioris
• 7 dl grönsaksbuljong
• ½ tsk salt
• 1 krm peppar
• 2 dl färskriven parmesanost
• 200 g svamp tex ostronskivling, shiiakisvamp eller champinjoner
• 125 g mozzarellaost
• 1 kruka basilika
Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en traktörpanna.
Tillsätt riset och låt fräsa med en kort stund. Häll över hälften av buljongen och låt puttra under lock ca 10 min.
Späd med resten av buljongen och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och rör i parmesanosten.
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i resterande matfett i en stekpanna. Låt mozzarellaosten rinna av och skär i mindre bitar.
Vänd ned svamp och ost i pannan. Skär basilikabladen i strimlor och vänd ner i riset.
Servera risotton med en tomatsallad.