Sesamstekt tofu med nudelwok |
Huvudrätter (103) |
Stekt tofu serveras med nudelwok och soja till lättlagad middag. | |
Till 2 personer: • 150 g fast tofu • ½ dl sesamfrö • 1-2 msk olivolja • salt Nudelwok: • 2 morötter • 1 röd paprika • 6-7 salladslökar eller ½ purjolök • 1 msk olivolja • 150 g smala nudlar • 1 msk sesamolja • 2-3 msk chilisås |
|
1. Skär tofun i tärningar, rulla dem i sesamfrön och tryck till med bestämd hand så att de sitter fast. Stek tärningarna över måttlig värme i oljan 5-7 min, salta. 2. Skala och strimla morötter, kärna ur och strimla paprikan och dela salladslöken i mindre bitar. 3. Koka nudlarna ca 3 min eller enligt förpackningen, och låt dem rinna av. 4. Woka först morötterna några min, tillsätt paprika och lök och woka ytterligare någon min. 5. Rör ner sesamoljan och chilisåsen. |
|
|