Slambys vegetariska receptsamling

Sesamstekt tofu med nudelwok

Huvudrätter (103)
Stekt tofu serveras med nudelwok och soja till lättlagad middag.
Till 2 personer:
• 150 g fast tofu
• ½ dl sesamfrö
• 1-2 msk olivolja
• salt
Nudelwok:
• 2 morötter
• 1 röd paprika
• 6-7 salladslökar eller ½ purjolök
• 1 msk olivolja
• 150 g smala nudlar
• 1 msk sesamolja
• 2-3 msk chilisås
1. Skär tofun i tärningar, rulla dem i sesamfrön och tryck till med bestämd hand så att de sitter fast. Stek tärningarna över måttlig värme i oljan 5-7 min, salta.
2. Skala och strimla morötter, kärna ur och strimla paprikan och dela salladslöken i mindre bitar.
3. Koka nudlarna ca 3 min eller enligt förpackningen, och låt dem rinna av.
4. Woka först morötterna några min, tillsätt paprika och lök och woka ytterligare någon min.
5. Rör ner sesamoljan och chilisåsen.