Slambys vegetariska receptsamling

Spagetti Liedholm

Tillbehör (102)
Nisse Liedholm är en av fotbollshistoriens verkliga eleganter. Den pasta som Nisse valt är enklast möjliga. Spaghetti con aglio, olio e peperoncini är en klassisk italiensk rätt som älskas av både grevar och vanliga arbetare.
För 4 personer
• 300 g spagetti
• ½ dl olivolja
• 2 hackade vitlöksklyftor
• 1-2 peperoncini (eller torkad chilifrukt)
• 1 knippa grovhackad bladpersilja
• salt och nymalen svartpeppar
1. Koka spagettin al dente.
2. Hetta upp oljan och fräs vitlök och peperoncini, vitlöken ska bli mjuk men inte bränd. Observera att man endast ska låta peperoncini var kvar i oljan ett par minuter; annars blir den för stark. Häll bort kokvattnet från pastan och häll i den i pannan. Rör om och blanda i persiljan. Salta och peppra.
Servera genast som ensamrätt eller som tillbehör.