Spagetti Liedholm |
Tillbehör (102) |
Nisse Liedholm är en av fotbollshistoriens verkliga eleganter. Den pasta som Nisse valt är enklast möjliga. Spaghetti con aglio, olio e peperoncini är en klassisk italiensk rätt som älskas av både grevar och vanliga arbetare. | |
För 4 personer • 300 g spagetti • ½ dl olivolja • 2 hackade vitlöksklyftor • 1-2 peperoncini (eller torkad chilifrukt) • 1 knippa grovhackad bladpersilja • salt och nymalen svartpeppar |
|
1. Koka spagettin al dente. 2. Hetta upp oljan och fräs vitlök och peperoncini, vitlöken ska bli mjuk men inte bränd. Observera att man endast ska låta peperoncini var kvar i oljan ett par minuter; annars blir den för stark. Häll bort kokvattnet från pastan och häll i den i pannan. Rör om och blanda i persiljan. Salta och peppra. |
|
Servera genast som ensamrätt eller som tillbehör. | |
|