Slambys vegetariska receptsamling

Blomkålssallad

Sallad (1)
• 6 dl blomkål (cirka ½ medelstort huvud), i små buketter
• 2 dl morötter, skurna i stavar 2 x ½ cm
• 1 dl grön paprika (cirka 1 liter), skuren i ½ cm bitar
• 1 medelstor tomat, skuren i 6 klyftor
• 2 msk färskpressad citron
• 4 msk olivolja
• 1¼ tsk havssalt
• 1 tsk råsocker
• 2 krm nymalen svartpeppar
• 2 krm hing
• 2 msk färsk, hackad koriander eller persilja
1. Koka morötterna med lite ghi i vattnet tills de är halvmjuka. Tillsätt blomkålen och låt den bara koka så mycket att den fortfarande är fast i formen.
2. Blanda citronjuice, olja, kryddor, salt, paprika, tomat och persilja i en bunke. Rör ner de kokta grönsakerna. Låt gärna salladen stå i 1 timme innan den serveras.