Blomkålssallad |
Sallad (1) |
• 6 dl blomkål (cirka ½ medelstort huvud), i små buketter • 2 dl morötter, skurna i stavar 2 x ½ cm • 1 dl grön paprika (cirka 1 liter), skuren i ½ cm bitar • 1 medelstor tomat, skuren i 6 klyftor • 2 msk färskpressad citron • 4 msk olivolja • 1¼ tsk havssalt • 1 tsk råsocker • 2 krm nymalen svartpeppar • 2 krm hing • 2 msk färsk, hackad koriander eller persilja |
|
1. Koka morötterna med lite ghi i vattnet tills de är halvmjuka. Tillsätt blomkålen och låt den bara koka så mycket att den fortfarande är fast i formen. 2. Blanda citronjuice, olja, kryddor, salt, paprika, tomat och persilja i en bunke. Rör ner de kokta grönsakerna. Låt gärna salladen stå i 1 timme innan den serveras. |
|
|