Dagens från Slamby

Onsdag den 27 maj 2020 - Klockan 11:04 - Vecka 22

Meditation

Enklaste, kortaste meditation är att varje morgon man stiger upp säga följande mantra: “Allt liv utgör en enhet. Människorna är ett och jag är ett med dem.” Låt denna vetskap bli dagens devis. (MV 9.121.3)

Följande meditationer är hämtade från boken "MEDITATIONER ur VID MÄSTARENS FÖTTER". Detta urval är ordnat för meditationer under varje dag, vecka och månad. Sista månaden är ägnad åt tanken på Herren Kristi (Maitreyas) ankomst, och sentenserna där är hämtade ur andra källor. Avsikten med månads- och veckomeditationsämnena är att ge dem som så önskar tillfälle att hålla liksom en grundton för dagarnas växlande meditationsämnen.

Meditera på detta sätt över mening efter mening och försök leva därefter under en vecka, och detta skall hjälpa dig att komma närmare ditt mål. Du bör varje vecka ta upp något särskilt och arbeta intensivt med detta; öva det regelbundet. För om du verkligen arbetar med någonting under en vecka, kommer du sedan att göra detta instinktivt. Du skall få se, att det blir en vana. På så sätt kommer du att göra verkliga framsteg under veckan. Utan en ständigt fortsatt ansträngning kan du ej komma in på vägen. Ingen är kraftig nog att lyckas förrän han vuxit sig stark genom upprepade fall.

MAJ - FRIHET FRÅN BEGÄR.
Du måste giva upp all känsla av att äga. Karma tager kanske allt, som du älskar högst — till och med de människor du älskar mest; men även då måste du vara redo att med glatt mod skiljas från allt och alla.

Fjärde veckan, maj 22-28.
Vad en annan människa gör eller säger eller tycker, angår icke dig, och du måste lära dig att låta henne vara fullkomligt i fred.


Dagens meditation.
Om du ser ett fall av grymhet mot ett barn eller ett djur, så är det din plikt att ingripa. Om du ser någon bryta mot landets lagar, bör du underrätta myndigheterna.


Numerologi

Den tjugosjunde i månaden: Hela världen är din familj den här 9-dagen. Var omtänksam. Hjälp alla du kan. Ge bort något. Var generös och snäll. Börja inte på något nytt idag; avsluta saker och ting. Sträva efter fullföljanden. Städa ur garderober och skrivbordslådor. Om du har saker du inte använder, ge bort dem eller sälj dem. Använd din kreativa talang. En utmärkt dag för offentliga framträdanden. Det du ger av dig själv kommer tillbaka till dig, så ge enbart det bästa.
Det här är en särskilt gynnsam dag för personer med livsväg 3, 6 och 9.
Vill Du veta Din livsväg kan Du göra en Numerologisk Analys