Dagens från Slamby

Tisdag den 10 december 2019 - Klockan 19:41 - Vecka 50

Meditation

Enklaste, kortaste meditation är att varje morgon man stiger upp säga följande mantra: “Allt liv utgör en enhet. Människorna är ett och jag är ett med dem.” Låt denna vetskap bli dagens devis. (MV 9.121.3)

Följande meditationer är hämtade från boken "MEDITATIONER ur VID MÄSTARENS FÖTTER". Detta urval är ordnat för meditationer under varje dag, vecka och månad. Sista månaden är ägnad åt tanken på Herren Kristi (Maitreyas) ankomst, och sentenserna där är hämtade ur andra källor. Avsikten med månads- och veckomeditationsämnena är att ge dem som så önskar tillfälle att hålla liksom en grundton för dagarnas växlande meditationsämnen.

Meditera på detta sätt över mening efter mening och försök leva därefter under en vecka, och detta skall hjälpa dig att komma närmare ditt mål. Du bör varje vecka ta upp något särskilt och arbeta intensivt med detta; öva det regelbundet. För om du verkligen arbetar med någonting under en vecka, kommer du sedan att göra detta instinktivt. Du skall få se, att det blir en vana. På så sätt kommer du att göra verkliga framsteg under veckan. Utan en ständigt fortsatt ansträngning kan du ej komma in på vägen. Ingen är kraftig nog att lyckas förrän han vuxit sig stark genom upprepade fall.

DECEMBER - DEN DAG HAN KOMMER.
Vaka! Bered dig!

Andra veckan, december 8-14.
Bereden väg
för Herren i öknen,
banen på hedmarken
en jämn väg för vår Gud.
Häv upp din röst med kraft,
Jerusalem, du glädjens budbärarinna
häv upp den utan fruktan,
Säg till Juda städer:
Se där är eder Gud!


Dagens meditation.
Du har väl dolt detta för de visa och kloka, men uppenbarat det för de enfaldiga.


Numerologi

Den tionde i månaden: Det här är en dag 1. Slösa inte bort en minut, för det här är en dag full av möjligheter och du kanske inte får någon andra chans. Var positiv, gör något aktivt och konfrontera eventuella problem som har bekymrat dig på sistone. Om du vill komma i form fysiskt är det kanske dags att anlita en personlig tränare. Om du behöver avsluta ett projekt, skaffa experthjälp för att kunna lämna ifrån dig ett förstklassigt arbete. Nyckelordet är handling.
Det här är en särskilt gynnsam dag för personer med livsväg 1, 5 och 7.
Vill Du veta Din livsväg kan Du göra en Numerologisk Analys